Днес продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на

...
Днес продължават консултациите при президента Румен Радев за съставяне на
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Президентът започва консултации с Демократична България“

Днес не престават консултациите при президента Румен Радев за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент. На " Дондуков " 2 той одобри представители на " Демократична България ".

Гледайте онлайн тук или на страницата на " По света и у нас " във Facebook:



Президентът разяснява, че политическата рецесия е изключителна значима, тъй като хората чакат старания от политиците в тази комплицирана конюнктура. Той поздрави поредната политика на " Демократична България " за правосъдната промяна, която е изпаднала от фокуса на кабинета. Предупредил е, че в случай че не се подхващат решителни промени в първите 100 дни, статуквото ще потърси реванш. Има крачки, само че закриването на спецсъдилищата е единствено първата крачка от дългия и значим път, който би трябвало да се измине. Много е значимо да се откри салдото сред това, че би трябвало време и изпитание от партиите в съставянето на нов кабинет, а в това време следва извънредно доста работа за приемането на бюджета и да се сложи законодателна основа за приемането на Плана за възобновяване и резистентност. Голямата тематика е цялостната оценка на политическата конюнктура и дали това Народно събрание има капацитет да образува ново управническо болшинство, дали е по-голям скучният професионализъм или площадният порив, който да консолидира повече почитатели, сподели Радев.

Христо Иванов отговори, че консултациите са точно антикризисна мярка, доколкото задачата на Конституцията е да има излъчено държавно управление и да не се стига до предварителни избори. Кризата има още един аспект - на политическата класа, където всичко е прекомерно персонално и не може да се води диалог по значителните проблеми. В този смисъл консултациите са значим детайл от опита да се възвърне опцията за диалог, сподели Иванов. Допълни, че е доста значимо да се направи опит за сформиране на кабинет с първия мандат, защото точно той е този, претрупан с най-вече упования. Отбеляза, че би трябвало да се продължи фокусът върху правосъдната промяна, с необятно единодушие за нейното осъществяване.

Разговорите през днешния ден започнаха с " ИТН " ; следва среща и с " Възраждане ".

Вчера на поканата на президента се отзоваха от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия отложиха консултациите до момента в който не бъде признат бюджета на страната.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР