Това е едно странно тълкуване на член 99 от Конституцията,

...
Това е едно странно тълкуване на член 99 от Конституцията,
Коментари Харесай

ПП: Президентът странно тълкува Конституцията

Това е едно необичайно пояснение на член 99 от Конституцията, защото той категорично споделя, че мандатът се връчва след осъществяване на съвещания с парламентарните групи. Такива съвещания сега не са извършени с всички парламентарни групи, в това число с две от най-големите - Политическа партия и Българска социалистическа партия. Това съобщи депутатът от „ Продължаваме промяната “ Милен Матеев във връзка на това, че президентът няма да организира повече съвещания с партиите.



" Продължаваме промяната " бяха поканени през вчерашния ден от президента на съвещания, само че не се явиха поради бюджетна комисия, която обсъждаше бюджета.

" Като приказваме за съвещания, приказваме за разговор. Диалог сега с президента очевидно няма. Консултациите могат да се проведат в ден и час комфортен за всяка ПГ, в Конституцията не е посочен прецизен ден и час. Ние сме дали своите причини, за какво не сме се явили през вчерашния ден и сме поискали една пролонгация “, сподели Матеев.

Според него няма разминаване сред Политическа партия и президента.

" Просто през вчерашния ден поканата беше с избран час. Това е покана, а не призовка. Ние сме дали отговор на нея и сме изтъкнали доста значими причини. За да се яви наш представител на тези съвещания, първо би трябвало да се вземе решение на народен съвет, който сме провели нощес “, посочи Матеев.

Той дефинира консултациите при президента като безсмислени и една условност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР