Днес предстои първо заседание по делото срещу бизнесмена Николай Банев,

...
Днес предстои първо заседание по делото срещу бизнесмена Николай Банев,
Коментари Харесай

Първо заседание по делото срещу Баневи

Днес следва първо съвещание по делото против предприемача Николай Банев, брачната половинка му Евгения и майка му Мария.

Специализираният углавен съд ще взема решение да даде ли ход всъщност на процеса, в който тримата са подсъдими за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.

Прокуратурата сочи Николай Банев за началник на незаконната група и причинител на данъчните закононарушения. Бизнесменът има и независимо обвиняване и за нелегално владеене на оръжие.

Според прокуратурата за данъчните закононарушения той е бил подпомаган от брачната половинка си, а парите са прали в съучастничество. 78-годишната Мария Банева ще дава отговор за присъединяване в проведена незаконна група. Тя е на независимост против парична гаранция от 10 хиляди лв..

Делото против Николай и Евгения Баневи влиза в съда 10 месеца след ареста им на летището в Ница. Двамата бяха на път за България с децата си. Двамата бяха екстрадирани у нас при започване на декември. В момента под стража е единствено Николай Банев, а брачната половинка му е на независимост против "подписка " по здравословни аргументи.

Това е първото следствие против така наречен "олигарси " – по определението на заместител основния прокурор и единствен номиниран за основен прокурор Иван Гешев, което стига до съда. Все още на стадий "досъдебно произвеждане " са следствията против Ветко и Маринела Арабаджиеви и Миню Стайков.

Дали делото "Баневи " ще тръгне всъщност, или обвинителният акт ще бъде върнат на прокуратурата – това ще взема решение по-късно през днешния ден Специализираният углавен съд, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР