Днес предстои да се изиграе първия в историята финал на

...
Днес предстои да се изиграе първия в историята финал на
Коментари Харесай

Рома и Фейенорд определят първия шампион в Лигата на конфенциите

Днес следва да се изиграе първия в историята край на новосъздадения евротурнир – Лига на конференциите. А двата състава минали целия път в конкуренцията са Рома и Фейенорд. Мачът в Тирана стартира в 22,00 часа българско време.

Те са се срещали единствено един път в евротурнирите. През сезон 2014/2015 в Лига Европа Рома приключи 1:1 в Рим, само че завоюва на реванша в Ротердам с 2:1 в нервозен мач с трима изгонени.

Отборът на Жозе Моуриньо приключи на шестото място в крайното класиране на Серия А. Тимът съумя да се поздрави с едвам два триумфа в последните си осем мача. Миналия петък футболистите на Моу прекъснаха отрицателната си серия, побеждавайки Торино с 3:0. В Лигата на конференциите Рома финишира на първата позиция в своята група, където беше и ЦСКА София, след което последваха победи над Витес, Бодо/Глимт и Лестър.

При триумф на Рома Жозе ще се подреди до титани като Джовани Трапатони и Удо Латек, които са триумфирали в три европейски шампионата. Очакванията са Моуриньо да заложи на прочут състав. Дилемата пред Специалния е дали да рискува с арменския ас Хенрик Мхитарян от първата минута. Най-вероятно Мхитарян няма да играе цялостен мач, като мястото му на терена ще заемат Кристанте и Оливейра.

Фейенорд от своя страна завоюва бронзовите медали в нидерландското състезание. До предишния уикенд отборът беше в серия от 11 мача без проваляне. Преди седмица обаче играчите на Арне Слот позволиха проваляне в семейството си на Твенте с 1:2.

Фейенорд изглеждаше доста добре в плейофите на Лигата на Конференциите. На полуфиналите тимът победи Марсилия (3:2 и 0:0), преди този момент се оправи със Славия Прага (3:3 и 3:1) и Партизан (2:5 и 3:2).

И за двата състава идният край е единствената останала опция за трофей през отминаващия сезон. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР