Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде

...
Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 6 юни

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде най-вече слънчево. Около и следобяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в югозападната половина от страната ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Остават изискванията за градушки. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 28° и 33°.
Това заяви за Агенция „ Фокус “ Красимир Стоев, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието преди обяд ще доминира слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на повече места, основно по южното крайбрежие ще превали и прегърми. Максимални температури на въздуха: 25-28°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, само че към и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Максимална температура на височина 1200 метра към 20°, на 2000 метра – към 13°.
Атмосферното налягане едва ще се увеличи, само че ще остане малко по-ниско от междинното за юни.
В четвъртък вятърът ще се ориентира от изток-югоизток, в източните региони ще бъде до сдържан. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии, тук-там, основно в Северна България, интензивни и обилни по количество. Дневните температури едва ще се намалят. В петък превалявания са малко евентуални. Ще доминира слънчево време. Вятърът ще бъде с южна съставния елемент, слаб, в Източна България - до сдържан. Температурите ще се покачат и в по-голямата част от страната ще доближат 30°-35°. По-късно денем в събота от северозапад ще нахлува относително по-хладен въздух. От северозапад ще стартират превалявания с временен, само че натоварен темперамент. Ще се развият и гръмотевични стихии. Във северозападните региони се чакат обилни количества, вероятни са и градушки. В източните региони дневните температури ще са към момента високи – към и над 30°.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР