Днес православните християни отбелязват Цветница. Денят, в който Спасителят е

...
Днес православните християни отбелязват Цветница. Денят, в който Спасителят е
Коментари Харесай

БМЧК-Мездра взе участие в благотворителната кампания „Да помогнем на децата сираци“ /снимки/

Днес православните християни означават Цветница. Денят, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клончета и цветя.
Мездренският храм „ Св. Георги Победоносец “ събра десетки жители, пристигнали да се помолят за здраве. Енорийският духовник - протойерей Данаил Цинцарски, отслужи празнична Света литургия.
В деня на цветята и вярата, червенокръстците от БМЧК - Мездра, взеха присъединяване в благотворителна самодейност за „ Цветница “, отдадена на акцията „ Да помогнем на децата сираци “. Доброто дело бе с разрешението на Врачанската Света Митрополия.
В двора на храма в Мездра дребните добротворци, дружно със своя началник Христина Иванова, посрещаха миряните с китка здравец с червен конец за здраве и признателност, а всеки донор получи и признателен стикер за това, че е съдействал за щастието на зрелостниците сираци от общината.
Освен доброволците от двете съществени учебни заведения при Клуб "Приятели и доброволци на БМЧК 2016г., град Мездра “, тази година се включиха и родители с пунктове в селата Старо село, Ребърково и Върбешница.
„ Всичко се случва и със съдействието на Наталия Горанова - БЧК-Мездра. Днешните участници са герои, тъй като макар неприятните метеорологични условия, бяха виновни и радостни, че са посланици на хуманността и ще зарадват зрелостниците сираци “, съобщи Христина Иванова.
В благотворителната акция се включи и Клубът на Българския юношески червен кръст (БМЧК) при Средно учебно заведение "Св. Климент Охридски” - Зверино с началник Петя Илиева. Доброволците бяха избрали четири точки, където бяха сложени кутии за събиране на дарения - пред православните храмове в Зверино, Игнатица и Оселна, както и в Черепишкия манастир "Успение Богородично ".
За в допълнение въодушевление и наслада за всички миряни, пристигнали да се помолят в Божите домове, доброволците бяха подготвили китка здравец и благопожелание за Цветница. Заедно с тях бяха и две великденски зайчета - Цветан и Цветина.
Събраните средства по време на акцията ще бъдат преброени след Великден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР