Днес правим важна крачка напред в сътрудничеството ЕС-Африка в областта

...
Днес правим важна крачка напред в сътрудничеството ЕС-Африка в областта
Коментари Харесай

Мария Габриел създаде група ЕС-Африка за цифрова икономика

Днес вършим значима крачка напред в съдействието ЕС-Африка в региона на цифровизацията. На Форума на високо ниво във Виена, на който сме дружно с политически водачи от Европа и Африка, сложих началото на Работна група на Европейски Съюз и Африканския съюз за цифрова стопанска система, която ще работи за правенето на рекомендации за задълбочаване на партньорството ни в четири предпочитани области. Най-важно е партньорството ни да подкрепя хората и предприятията в Африка да се развиват вкъщи си, да намират реализация в своите райони, получавайки благоприятни условия за това. Това съобщи българската еврокомисарка за цифровите технологии Мария Габриел по време на форума.

Габриел очерта бъдещите провокации, най-важните от които са достъп до широколентова съгласуваност и цифрова инфраструктура, като тук централен е въпросът за финансовия запас, както и цифрови умения, само че освен за младите, а и за дребните и междинни предприятия, хората в селските региони, дамите. В този подтекст предлага да се сътвори Африканска коалиция за цифрови умения и работни места по модела на европейската, която да способства хората да се развиват и да намират реализация вкъщи, по родните си места.

Други провокации са цифрово предприемачество, като концепцията е да се свържат в мрежа основаните в Африка над 400 цифрови иновационни хъба за последните две години. Това ще подкрепи появяването на повече локални предприятия, които ще развиват бизнеса си в своя район. Също по този начин цифрово земеделие и опазване на здравето, което не би трябвало да изпускаме от взор, тъй като е от изключителна значимост за хората и с директен резултат върху тяхното всекидневие.

"В съдействието ЕС-Африка имаме потребност от съответни планове и прагматизъм. Малки, добре подбрани планове, с съответен запас разполагаем, само че с висока добавена стойност. Действията би трябвало да бъдат навременни, а не да започват след години. Най-важно е партньорството ни в региона на цифровата стопанска система да подкрепя хората и предприятията да се развиват и да останат в своите райони, получавайки благоприятни условия за това ", разяснява еврокомисарката.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР