Днес по-значителни валежи се очакват в Централна Северна България. В

...
Днес по-значителни валежи се очакват в Централна Северна България. В
Коментари Харесай

Валежите постепенно спират, новата седмица идва със жега frognews.bg

Днес по-значителни превалявания се чакат в Централна Северна България. В 7 области там е в действие предизвестие от първа степен - код жълто за проливни превалявания и гръмотевични стихии.

 

Валежи и гръмотевици ще има и на доста други места в страната, като се изключи Западна България, където ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан северозападен вятър, който след обяд в Източна България ще се ориентира от север и ще се усили. Максималните температури ще са сред 26° и 31°, в София - към 26°.

 

През нощта краткотрайни превалявания ще има към момента над крайните източни региони в композиция с сдържан до мощен вятър от север-северозапад. Над останалата част от страната облачността ще намалее и вятърът краткотрайно ще отслабне.

 

Утре ще бъде слънчево. По-значителни краткотрайни нараствания на облачността ще има над източните региони и сутринта на обособени места там към момента ще има валежи. Максималните температури ще са сред 28° и 33°, в София - към 28°.

 

Ще духа до сдържан, в Източна България и по Черноморието - краткотрайно мощен северен вятър. Край морския бряг тук-там денят може да стартира с валежи от дъжд. Максималните температури ще са сред 26° и 30°. Температурата на морската вода е 23°-25°, а Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

 

Слънчево ще е времето в планините. Ще духа сдържан, в масивите в източната половина от страната - краткотрайно мощен северен вятър. Максималните температури в курортите ще са сред 17 и 22 градуса, в Банско - към 27.

 

През новата седмица времето ще е най-вече слънчево. Бързо и доста ще се затопли и след вторник на доста места в низините ще е горещо с оптимални температури към и над 35°, а в четвъртък и петък ще се приближават и до 40°.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР