Днес, по време на международното изложение в Брюксел се състоя световната премиера

...
Днес, по време на международното
изложение в Брюксел се състоя световната
премиера
Коментари Харесай

FORD обнови MONDEO за 2019 година

Днес, по време на международното изложение в Брюксел се състоя световната премиера на обновеното Mondeo на Ford. С редица нови екстериорни и интериорни стилистични решения, и технологични иновации, автомобилът дебютира за първи път и в нова хибридна версия- тази на неговото комби.

Обновеното за 2019 година Mondeo идва и с множество тенхологични новости, в това число въвеждането в портфолиото на модела на модерния двулитров EcoBlue дизелов задвижващ елемент, нова интелигентна осемстепенна автоматична предавателна кутия, която се адаптира към стила на ръководство на лидера, адаптивен круз-контрол с функционалност Stop & Go за автоматизирано прекъсване и тръгване, интелигентен ограничител на скоростта и други.

Подобно на към този момент познатото Mondeo Hybrid, неговата комби версия идва с хибридна задвижваща система, формирана от двулитром бензинов мотор, електромотор и литиево-йонна батерия, като общата оптималната мощ на инсталацията е 187 конски сили. От Ford анонсират, че системата за регенериране на спирачната сила е в положение да възобнови до 90% от силата за презареждане на батерията, която иначе би била изгубена, и че междинният разход на гориво на хибридното комби е на равнище от 4.4 литра на 100 километра.

За спомагателна оптимизация на движението, водачите могат да разчитат на системата SmartGauge, която дава възможност за мониторинг на разхода на енергия, както и упътвания по отношение на използването на спирачния педал за повишаване на успеваемостта на системата за регенериране на спирачната енергия.

От Ford анонсират също по този начин, че комбито предлага товарна съдържимост от 403 литра до разграничителната мрежа на багажника, а след сгъването до хоризонтално положение на задни седалки товарният обем се усилва до внушителните 1508 литра.

При обновеното Mondeo, новият двулитров EcoBlue дизелов мотор се предлага в три мощностни версии- 120, 150 и 190 конски сили, като според от желанията си, бъдещите притежатели на автомобила могат да разчитат на междинен разход на гориво от 4.5 до 4.9 литра на 100 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР