Днес по повод 30-годишния юбилей на Европейския ден на Натура

...
Днес по повод 30-годишния юбилей на Европейския ден на Натура
Коментари Харесай

Ученици, горски и експерти на РИОСВ – Шумен почистиха защитена местност „Божур поляна“ в Търговище

Днес във връзка 30-годишния празник на Европейския ден на „ Натура 2000 “ бяха почистени боклуци в рамките на предпазена зона „ Преславска планина “, в землищата на селата Вардун, Стража и Черковна, в Държавни горски територии.   

В самодейността се включиха Директора на РИОСВ-Шумен, специалисти и представители на Търговско предприятие Държавно горско стопанство „ Търговище “. В почистването на предпазената околност „ Божур поляна “ помагаха и възпитаници от 5 клас от Първо ОУ „ Хр. Ботев “ – гр. Търговище.

Бяха почистени секторите към чешмите по асфалтовия път в посока от гр. Търговище – с. Черковна, както и в предпазената околност „ Божур поляна “, която обгръща землищата на с. Вардун и с. Стража. Тя попада в обсега на предпазена зона „ Преславска планина “.

По време на почистването специалист от направление „ Биоразнообразие “ на шуменската екоинспекция срещна децата с задачата за основаване на европейската екологична мрежа „ Натура 2000 “, местообитанията и типовете, предмет на отбрана в предпазената зона и в региона, който беше измит.

Събраните боклуци ще бъдат извозени с изключителното подпомагане на Общинската администрация в Търговище.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР