Днес по обяд в Благоевград се очаква да заработи пунктът

...
Днес по обяд в Благоевград се очаква да заработи пунктът
Коментари Харесай

Издават документи за временна закрила на украинци в Благоевград

Днес по обяд в Благоевград се чака да проработи пунктът за издаване на регистрационни карти за краткотрайна протекция на бежанците от Украйна. Такива центрове са обособени и във всички полицейски ръководства в региона.

Пунктът в ОДМВР в Благоевград е изцяло оборудван, единната регистрационна система е тествана, а на място ще работят 7 полицейски чиновници, съобщи шефът старши комисар Георги Кандев:

" Към момента са подготвени 12 чиновници от Областната дирекция и 37 чиновници ще бъдат подготвени от Държавната организация за бежанците за работа със профилираната осведомителна система ".

До края на деня пунктовете за издаване на документите за краткотрайна протекция ще бъдат дейни и в останалите полицейски ръководства в региона. Какви документи са нужни, с цел да се издаде регистрационната карта за краткотрайна протекция:

" Нотариално заверена декларация от притежателя на жилището, в което лицето обитава. Такава декларация обаче не е нужна при положение, че участва персонално притежателят на жилището, народен документ за идентичност на украинския жител. И третият документ - това е единствено за децата - уверение за раждане или паспорт на детето ".

До момента публично регистрирани по адрес в област Благоевград са 1100 бежанци от Украйна. Поискалите интернационална протекция от ДАБ посредством ОДМВР са 90.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР