Днес парламентът гледа оставката на Стефан Янев Лидерът на Възраждане Костадин

...
Днес парламентът гледа оставката на Стефан Янев
Лидерът на Възраждане Костадин
Коментари Харесай

Депутати с остри критики към кабинета, „Възраждане” поиска оставката му

Днес Народното събрание гледа оставката на Стефан Янев

Лидерът на „ Възраждане ” Костадин Костадинов поиска оставката на кабинета от парламентарната естрада, предаде NOVA

" С всяко свое изказване и всеки ход този Министерски съвет и този министър-председател ни доближават към война та. Спрете се сами, с цел да не ви спре историята. Дайте си сметка, че вредите, дайте си оставката ", прикани той.

" Война има. Всички я виждаме и чуваме, само че популярност Богу, не я изпитваме на гърба си към този момент. Изпитват я обаче милиони хора и от едната и от другата страна на спора. Докато тук е упражняваме в сладкодумство, недай си Боже, умират наши сънародници ", добави Костадинов. 

" Сякаш, с цел да ускори драматизма като в американски боен екшън,  министър-председателят поиска оставката на военния министър поради две думи в половин имитация - “военна интервенция ”, сподели Костадинов.

По думите му " отговорността на българските ръководещи е да не позволява България да се трансформира в папагал, повтарящ непознати изречения и отслужващ непознати ползи ".  " България не бива да взема страна в спор, който не е неин. Защото сега ние се готвим да дадем оръжие ", заяви още Костадинов. 

Той сподели, че в случай че Министерският съвет държи " да се подреди измежду огромните ", би трябвало да предложи страната ни да стане медиатор и модератор на спора между Русия и Украйна. " Нека България да стане медиатор, да поканим страните  за диалог тук. Ние сме единствената страна, която може да го направи ", сподели Костадинов.

" Видно е, че не се справяте с поста министър-председател на България ", обърна се Костадин Костадинов към премиера Петков.

" България има свои ползи, които от време на време са разнообразни от тези на Европейски Съюз и НАТО. И реплики като “НАТО е България и България е НАТО ” звучат неуместно ", съобщи още водачът на " Възраждане "

Движение за права и свободи също разкритикува работата на кабинета. Лидерът на партията Мустафа Карадайъ разгласи обаче, че Движението няма да иска оставката му поради актуалната комплицирана обстановка.

„ Дали Янев не е разполагаем комфортен бушон? Защото постът му във Фейсбук показвал, че към оня момент оставката му към този момент е била поискана. Повтарянето на мантрата, че е необходим разбор, преценка, оценка и едвам тогава – решения, слага под риск жителите в актуалната обстановка. Крайно време е някой да каже истината – това държавно управление няма нито волята, нито потенциала да усъвършенства живота на българските жителите. Свидетели сме единствено на едно неподплатено, безпределно отвлечено самочувствие. Ние обаче няма да искаме оставката на целия кабинет в тази комплицирана обстановка. Но ясно заявяваме, че той е нездравословен за страната и за демокрацията ”, уточни Карадайъ.

Депутатът от ГЕРБ Екатерина Захариева загатна, че преди към два месеца министър председателят е бил надалеч по-благосклонен към изявленията на Стефан Янев във Фейсбук и ги е определял като „ персонално мнение ”. Сега обаче ги показва като претекст за това да поиска оставката му.

„ Вие до ден-днешен нямате управническа стратегия - коалиционното управление не е такава. Няколко пъти опозицията ви избавя. Ще ви спасим и през днешния ден, само че това няма да продължава до безконечност. Моля ви, бъдете деликатен с изрече, когато говорите за евакуацията на хора от Украйна. Не използвайте думата „ изнесли ”. Пожелавам Ви в никакъв случай да не се постанова да „ изнасяме ” никого от там ”, обърна се Захариева към Петков.

На последната имитация за евакуацията министър председателят Петков отговори с фразата: „ С такива другари, не ти трябват врагове ”.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР