Днес отбелязваме Деня за почит на жертвите на комунистическия режим.

...
Днес отбелязваме Деня за почит на жертвите на комунистическия режим.
Коментари Харесай

Ден за почит на жертвите на комунизма

Днес означаваме Деня за респект на жертвите на комунистическия режим. На тази дата през 1945 година така наречен Народен съд осъжда на гибел регенти, депутати, министри, офицери и общественици, а присъдите са изпълнени същия ден.

В София десетки жители и представители на политически обединения по традиция се събират пред параклиса и мемориалната стена до НДК, с цел да поднесат венци и цветя и да участват на молебен. Очаква се в този момент на церемонията да бъде и ръководителят на Народното събрание Никола Минчев.

В Ловеч паметта на жертвите ще бъде почетена при каменната кариера край града, където е бил концентрационният лагер "Слънчев бряг ", съществувал от 1959 до 1961 след закриването на лагера в Белене.

Денят за респект на жертвите на комунизма - 1 февруари, се отбелязва в България за 12-а поредна година, откакто бе основан по самодейност на президентите Желю Желев и Петър Стоянов.

С отдаването на респект се пази загатна за едни отминали мрачни времена, които в никакъв случай не би трябвало да се повтарят, написа през днешния ден министър председателят Кирил Петков във Facebook профила на държавното управление.

България към този момент е на прав път и наш дълг е да работим всеки ден, с цел да бъде страната ни демократична, правова, свободна от корупция и просперираща, написа още министър председателят.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР