Днес от варненската прокуратура трябва да съобщи резултатите от кръвните

...
Днес от варненската прокуратура трябва да съобщи резултатите от кръвните
Коментари Харесай

Инцидентът във Варна. Какво наказание очаква шофьора с психично разстройство?

Днес от варненската прокуратура би трябвало да заяви резултатите от кръвните проби на 36-годишния мъж, който през предходната седмица сътвори безпорядък с несъответстващото си шофиране в града. Той провокира случай, при който пострада пешеходка и бяха нанесени съществени материални вреди на общо 7 автомобила. Бързият тест сподели, че е използвал опиати.

В този случай би трябвало да се прибегне до крайни ограничения - до лишаване на автомобила, без значение чия благосъстоятелност е. Нашата асоциация предлага това да се ползва за всички водачи, които използват опиати и карат, разгласи в БТВ „ Тази заран " Владимир Тодоров - ръководител на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

В този проблем имаме доста притеснителни обстоятелства - този човек е с отнета брошура, процедурата изисква той да се яви на психотест за възобновяване. Ще ми бъде доста забавно Автомобилна администрация да ревизира в коя психолаборатория той се е явил, при кой психолог, какви резултати е посочил, сподели още Владимир Тодоров. По думите му към този момент е всеобща процедура за се купуват по интернет позитивни резултати от психотестове, без да се посещават самите изпити.

Срещу 100 лв. може да си поръчате подобен резултат. Психолабораториите са към медицински центрове, а би трябвало да са към автошколите. Когато има такова нарушаване, би трябвало да се лишава лиценза на автошколите, счита Тодоров. Според него най-вероятно пътната полиция има информация за този човек, че е рецидивист. Има законова процедура, съгласно която служителя на реда може да изпрати на психотест даден лидер, който му се коства несъответстващ, напомни Владимир Тодоров.

Когато някой реши че ще става ловджия, той взема документ, че не се води на доклад в някой психодиспансер. За водачите няма такова условие, никой не ревизира дали обещано лице е душевен устойчиво. Този човек несъмнено от години се води на доклад в психодиспансер, само че тази информация не стига до пътната полиция, означи още ръководителят на УС на Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР