Днес от БФС свикаха пресконференция и говориха по много актуални

...
Днес от БФС свикаха пресконференция и говориха по много актуални
Коментари Харесай

Попов: Правим най-доброто за децата, всички в БФС имаме деца...

Днес от БФС свикаха конференция и приказваха по доста настоящи тематики, свързани с централата и футбола ни. Изпълнителният шеф Борислав Попов обясни за договорите, които са сключвани за спортна екипировка на младите играчи. Както и за наема на спортни бази.

Ето какво сподели той:

" БФС не е задължен да организира процедури по закона за публичните поръчки. Независимо от това ние организираме процедура, като събираме най-малко три предложения. Събираме съответната оферта, като търсим качество и цена. Търсим компанията да изпрати всички тези екипи във всички 28 области в страната. Нямаме толкоз огромен капацитет като логистика, с цел да можем да пренесем цялото това количество топки и екипи. Всичките контракти са подписани по този ред. Всички контракти са регистрирани на министерството. Въз основа на този доклад получаваме протокол. В два от случаите сме върнали незначителна сума пари.

При мен са и трите компании към датата на подписване на контракта. Това е 2017 година. Към момента на сключването на контракта и приемането на доставката, компанията е настояща и няма различен метод, по който може да се ревизира каква е тази компания. Фирмата е записана в комерсиалния указател и има седалище в България. Тези хора, за които се приказва - афганистанци и така нататък, живеят в България. Пуснахме една информация, с която през 2015, 2016, 2017 са извършени 184 шампионата, а с парите са закупени към 3600 екипа и 5600 топки. Цинично е да се счита, че хората, които работят в БФС, няма да създадат най-хубавото за децата. Те са нашето бъдеще. Всички, които работят в БФС, имат деца. Не мога да приема изказвания, извадени от подтекста ", сподели той.

" Втората тематика е за другата стратегия, по която се образоват деца. Това е младежкият футбол. Там получаваме малко повече пари - към 1 млн. Избираме доставчиците, на нас ни би трябвало терен, с цел да може децата, когато упражняват, да бъдат избегнати всевъзможни благоприятни условия за травми. Отнасяме се отговорно към този сегмент от футбола. Те би трябвало да получат най-хубавите терени, най-хубавата храна и най-хубавите лекари. Във всички контракти, които са подписани, имат тези условия. Пазарът диктува своите цени и ние се съобразяваме с тях ", добави Попов.

" Третата тематика е игрищата на Черноморец. Всеки контракт си има име и наличие. Договорът е за отдаване чартърен на три подготвителни терена. Те бяха дадени за тренировки на 16 тима, участващи на Европейското. Тези тимове заслужават най-хубавото. Русия, Чехия, Белгия, Хърватия, Италия, Германия, Франция. Нали разбирате, че не можем да ги пуснем да упражняват на такива терени, които не са с задоволително положително качество, с цел да вземат участие пълноценно в надпреварата. На тези терени са извършени над 100 тренировки. Като извадим Данък добавена стойност от тези 300 хиляди лв., се получава, че към 2000 лв. е тренировката. На националния стадион плащаме доста повече. Тренировката включва съблекални, зареждане на съблекалните и всички консумативи. Тези три подготвителни стадиони съществуват. Те са добре оценени. Имаме оценка от УЕФА. Цената, която ни даде Joma, са много повече от цените, които търсим. Всяка оферта се базира на съответни параметри. Затова загатнах, защото в един от репортажите се появи цена от 22 лв.. Цената би трябвало да бъде по отношение на качеството, което изисква БФС. Ако този италианец е склонен, да изпрати екипите в Силистра, ще я разгледаме. Сблъсквал съм се с доста предложения, в които в един миг се случва нещо. Сравняват се писмени предложения и параметрите в тях ", приключи той.
 Борислав Попов за акцията на Министерство на вътрешните работи: Те желаеха документи, ние сме в периода... Утре щяхме да ги изпратим
Борислав Попов за акцията на Министерство на вътрешните работи: Те желаеха документи, ние сме в периода... Утре щяхме да ги изпратим

" Днес сме в непредвидена обстановка "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР