Днес остава облачно и дъждовно. На много места ще има

...
Днес остава облачно и дъждовно. На много места ще има
Коментари Харесай

Днес ще е облачно и дъждовно, но в петък ще има слънце

Днес остава облачно и дъждовно. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Интензивни ще са явленията тук-там в Югоизточна България. Ще духа най-вече сдържан северозападен, в източните региони - север-североизточен вятър.

Дневните температури едва ще се намалят и преобладаващите оптимални ще бъдат сред 14° и 19°, в София - към 15°. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от междинното за април - едвам вечерта от запад ще стартира да се покачва, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Интензивни ще се явленията тук-там в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа мощен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра към 8°, на 2000 метра - към 2°.

В четвъртък (27 април) преди обяд облачността към момента ще е забележителна и на обособени места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи сдържан от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с оптимални температури сред 12° и 17°, съобщи през днешния ден.бг.

През нощта против петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е относително студено с минимални температури сред 1° и 6°. В петък ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, вероятността за превалявания е дребна. Ще стартира постепенно стопляне.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР