Днес осмокласниците от специалност Строителство и архитектура“ от ПГАСГ Арх.

...
Днес осмокласниците от специалност Строителство и архитектура“ от ПГАСГ Арх.
Коментари Харесай

Ученици измериха чистотата на въздуха в Пловдив

Днес осмокласниците от компетентност „ Строителство и архитектура “ от ПГАСГ „ Арх. Камен Петков “ дружно с преподавателя си по биология, господин Бойчев, посетиха автоматизираната измервателна станция в квартал „ Каменица “ в град Пловдив.  Посрещнаха ги специалисти от Регионалната ревизия по околната среда и водите – Пловдив (РИОСВ - Пловдив) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда, които са уредници на самодейността като част от акция „ Европейска седмица на подвижността – 2022 “. 



Гимназистите се срещнаха с главните замърсители и индикатори, които се наблюдават непрекъснато. Заедно разискаха устойчивите модели на публично държание, ориентирани към понижаване на замърсяването на градската среда от превоза и към възстановяване качеството на живот. Пред най-любопитните младежи бе демонстрирана профилираната техника за мониторинг на атмосферния въздух.



Европейска седмица на подвижността е водещата акция на Европейската комисия за повишение на осведомеността по отношение на устойчивата градска подвижност, а тематиката на акцията тази година е „ По-добри връзки “. Значителното повишение на автомобилния трафик в градовете провокира остри реакции против шума, замърсяването на въздуха и против тапите, породени от трафика, а най-хубавият метод за превъзмогване на отрицателните въздействия е трайна смяна в метода на мислене и държанието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР