Днес още сутринта в северозападните райони ще завали дъжд, съобщиха

...
Днес още сутринта в северозападните райони ще завали дъжд, съобщиха
Коментари Харесай

Жълт код за дъжд и силен вятър в 15 области в страната днес

Днес още сутринта в северозападните региони ще завали дъжд, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Обявен е жълт код за дъжд и мощен вятър в 15 области в страната.

До края на денонощието, с напредването на студения атмосферен фронт от северозапад на югоизток, превалявания ще има в съвсем цялата страна. В югоизточните региони преваляванията ще са по-късно вечерта и през нощта против четвъртък, като там е допустимо и да прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще нахлува леден въздух.

Максималните температури ще са в необятни граници: от 13°-15° в Северозападна България, където по здрач преваляванията ще стопират, до 23°-25° в югоизточните региони където през по-голямата част от деня ще духа югозападен вятър и ще има повече слънчеви часове. В София оптималната - към 15°.

Жълт код за дъжд и мощен вятър е разгласен в половин България. Кодът за евентуално рисково време е в действие за 15 области.

В Благоевград, Пазарджик, Кюстендил, Перник, София град, София област, Монтана, Враца и Ловеч се чакат обилни превалявания, тук-там е допустимо да доближат до 35 mm. До края на денонощието, с напредването на студения атмосферен фронт от северозапад на югоизток, превалявания ще има в съвсем цялата страна. В югоизточните региони преваляванията ще са по-късно вечерта и през нощта против четвъртък, като там е допустимо и да прегърми.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР