Днес очакваме валежи, които ще обхванат цялата страна. На повечето

...
Днес очакваме валежи, които ще обхванат цялата страна. На повечето
Коментари Харесай

Кога да очакваме нова порция сняг и студ?

Днес чакаме превалявания , които ще обзет цялата страна. На множеството места ще са слаби, по-значителни ще са в югоизточната половина от страната, изясняват от Darik News.

Минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северозападните региони до 16-17 градуса тук-там в Северна и Източна България , сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология п.

В планините ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, над 1900-2000 метра - от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад, като аксималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра - към 4 градуса.

По Черноморието облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса.

Във вторник ще вали дъжд, само че по-слабо, а захлаждането ще настъпи в сряда .

Времето ще се дефинира от циклон, роден още веднъж в Средиземноморието, в композиция със леден лъх от север. Снеговалежите ще са по-значителни в северната половина на страната. Очаква се снежна завивка към 10 см , показва NOVA.

В Североизточна България и по планинските проходи по-значителна с опция за снегонавявания и преспи. Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък.

Дневните стойности ще са под нулата. Очакват ни сухи, само че студени почивни дни .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР