Днес община Стамболийски отбеляза троен празник. Първият повод е 15-ти

...
Днес община Стамболийски отбеляза троен празник. Първият повод е 15-ти
Коментари Харесай

Община Стамболийски с троен празник

Днес община Стамболийски означи троен празник. Първият мотив е 15-ти септември – знак на ново начало и неспокойствие поради десетките деца, които стъпват на прага на учебното заведение, започвайки своето просветително странствуване. Кметът на община Стамболийски Георги Мараджиев изрази топли пожелания за сполучлива образователна година, изпълнена със познание, приятни изненади и достижения за всички възпитаници и преподаватели.

Вторият мотив за наслада е откриването на новия физкултурен салон в учебно заведение СУ „ Отец Паисий “ в град Стамболийски. Проектът е извоюван пред Държавен фонд „ Земеделие “ по размер 7,2. Салонът е с топла връзка със постройката на гимназията и разполага с съвременна климатизация и аспирация. Той е планиран да може да поеме по едно и също време 72 деца и предлага всички улеснения – бани, тоалетни и съблекални.

И най-после, кметът показа значима вест за обезпечени средства на стойност 263 686 лв. от Министерството на образованието за ремонт на покрива на постройката на СУ „ Отец Паисий “- Стамболийски. Това включва замяна на съществуващите керемиди с нови цветни, нови улуци и замяна на всички остарели греди. Следващата стъпка е санирането на цялата постройка, създавайки модерно и актуализирано учебно заведение, което е фантазия за всички – деца, учители и родители.

,,Само ЗАЕДНО и с общи старания можем да осигурим по-добро бъдеще за нашите деца и община! “ разяснява градоначалника.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР