Днес облачността ще е значителна, но само на изолирани места

...
Днес облачността ще е значителна, но само на изолирани места
Коментари Харесай

Облачно време, но почти без валежи

Днес облачността ще е забележителна, само че единствено на изолирани места със слаби валежи. Ще продължи да духа слаб, в източните региони сдържан северозападен вятър. Минималните температури са сред 6° и 11°, оптималните - сред 11° и 16°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. В утринните часове по северното крайбрежие към момента ще превалява. Ще духа сдържан северозападен вятър. Максималните температури на въздуха ще са сред 15° и 18°, колкото е температурата на морската вода. Вълнението на морето ще отслабне и ще е към 2-3 бала.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над 1800 метра - от сняг. Ще духа сдържан изток-северозиточен, по високите елементи - северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 3°.

През новата седмица времето ще се усъвършенства. В понеделник към момента на обособени места, основно в Стара планина и Рило-Родопския масив ще има слаби валежи. Минималните температури ще се намалят с 2-3 градуса, а дневните ще се покачат.

През идващите дни към този момент ще е без превалявания. Облачността постепенно ще се раздира, към сряда-четвъртък ще понижава, тук-там до най-вече слънчево.

В средата на седмицата заран тук-там в равнинната част от страната ще се образува мъгла или ниска облачност. Най-ниски ще са минималните температури в сряда - сред 1° и 6°, по Черноморието до към 10°, само че денем от югозапад ще се затопля.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР