Днес няма да се проведе редовният парламентарен контрол. Депутатите ще

...
Днес няма да се проведе редовният парламентарен контрол. Депутатите ще
Коментари Харесай

Без парламентарен контрол. Депутатите обсъждат прехвърляне на акции на Пловдивския панаир

Днес няма да се организира постоянният парламентарен надзор. Депутатите ще стартират работа с разглеждане на план на решение за прекачване на акции на Международния пловдивски панаир към страната и гласоподаване на първо четене на измененията в Търговския закон, откакто през вчерашния ден - макар кардиналното утвърждение от всички парламентарни обединения, те не бяха признати измененията поради липса на кворум.

Промените в Търговския закон са част от законодателния пакет по Националния ПВУ, съобщи БНР.

С измененията се формулират критерии за разкриване на произвеждане по неплатежоспособност, в това число на физически лица, облекчава се процесът по предявяване и приемане на вземанията и се понижават правосъдните такси. Създава се нова правна форма на сдружение с изменчив капитал, насочено към новаторските стартъп кмпании, посредством понижаване на първичните разноски за основаване, свободно прекачване на дружествените дялове и минимизиране на набора от права и отговорности на съдружниците.

Депутати от ГЕРБ показаха запаси към този прекомерно демократичен режим, само че оповестиха, че ще поддържат измененията и ще внесат ремонти преди второ четене. 

В петъчната стратегия беше трансферирано и разглеждането на Проект на решение за възлагане на министъра на стопанската система и промишлеността да предприеме всички нужни дейности пред " Централен депозитар " по регистриране на безналичните акции от община Варна в интерес на страната от капитала на " Международен панаир Пловдив " АД. 

Става дума за 16 314 400 броя акции от годно подписан през 2017 година контракт за подаяние. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР