Днес неповторимата Мерил Стрийп става на 70 години. Ако трябва

...
Днес неповторимата Мерил Стрийп става на 70 години. Ако трябва
Коментари Харесай

Мерил Стрийп на 70: Най-добрите ѝ роли!

Днес неповторимата Мерил Стрийп става на 70 години. Ако би трябвало да създадем равносметка на професионалните ѝ достижения досега, тя би изглеждала по този начин: общо 16 наградата и 52 номинации в влиятелните кино награди „ Оскар “, „ Златен глобус “, „ Еми “ и „ БАФТА “ от началото на кариерата ѝ през 1971-ва, както и доста други оценки.

Навръх рождения си ден актрисата продължава да ни показва мощен и непреклонен дух – сега я следим във втория сезон на, в ролята на Мери Луис Райт, майката на починалия Пери Райт. През декември няма да пропуснем и новата екранизация на по романа на Луиза Мей Олкът, където пък влиза в ролята на мисис Мардж. И какъв по-подходящ метод да отпразнуваме с нея този специфичен ден от това да си напомним най-хубавите ѝ функции до момента? Ето кои са те!

„ Вестник на властта “ (2017)

Филмът ни връща в 1971 година, когато изтичат строго секретни документи от Пентагона, с което са разкрити лъжите на държавното управление за Виетнамската война. Когато Стивън Спилбърг стартира да чете сюжета за кино лентата, незабавно си показва Мерил Стрийп като Катрин Греъм – жена, която до 45-годишна възраст не е работила нито ден, която е виждала себе си само като майка и брачна половинка, попада в обстановка, в която би трябвало да реши народен въпрос, да застане на първа линия и да отбрани свободата на медиите и главната им роля – да държат ръководещите виновни. Мерил

Стрийп е съвършена тъкмо в това – да покаже еволюцията на Катрин от една стеснителна, търсеща утвърждение, подценявана и мънкаща персона през сложните моменти на персонални съмнения до това да устиска пред мъжете едно дефинитивно тежко и кардинално решение и да се съобщи като същинския притежател на вестника. Тук за ролята си Мерил е номинирана за „ Оскар “.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР