Днес не сме в ролята на разследващи журналисти, а на

...
Днес не сме в ролята на разследващи журналисти, а на
Коментари Харесай

Биков отиде пред пловдивската митница, пита за новата шефка

" Днес не сме в ролята на проверяващи публицисти, а на цивилен деятели. Намираме се в Пловдив, пред митницата, където има доста странни съвпадения. След записа, в който господин Пламен Узунов получава торбичка от някогашния началник на столичната митница Петко Петков на 19 май, ден по-късно племенница на господин Петков оглавява пловдивската митница ”. Това съобщи в живо включване на страницата на ГЕРБ Тома Биков.  " Не споделяме, че това не е случайност. Разбира се, може да е стичане на събитията, само че ние сме длъжни да навържем тези обстоятелства. Защото пловдивската митница е едно от доста значимите места в инфраструктурата на държавното ръководство и събиране на средствата ", сподели той.

По думите на Биков новият шеф на митницата в Пловдив е Eвелина Харизанова, а нейното предопределение идвало съвсем незабавно, откакто е назначен шеф на всички митници в България, " който пък е шеф от времето на Пламен Орешарски ".

От Агенция " Митници " обявиха в своя позиция, че " чиновниците във ведомството се назначават и покачват с оглед техните професионални и морални качества. Те следва да дават отговор на законовите условия за заемане на съответната служба, като не е планувано да уведомяват органа по назначение за роднинските си връзки, с изключение на в плануваните в ЗПКОНПИ и Закона за митниците случаи ".

" Г-жа Евелина Харизанова е чиновник на Агенция „ Митници “ с 28-годишен стаж без спиране – от 06.12.1993 година до сегашния миг. До 2019 година е заемала следните длъжности в структурата на Митница Пловдив: митнически контрольор, шеф на митническо бюро, началник на направление и от 2003 година до 2019 година – шеф на отдел.

От 07.01.2019 година е държавен контрольор в Териториална дирекция Тракийска. На 17.05.2021 година е преназначена на служба шеф на териториална дирекция в Агенция „ Митници “, Териториална дирекция Тракийска, със заповед на шефа на Агенция „ Митници “. Г-жа Евелина Харизанова е с безупречно кадрово досие ", показват от Агенцията.

 

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР