Днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Българският лекарски съюз (БЛС) и

...
Днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Българският лекарски съюз (БЛС) и
Коментари Харесай

Преговорите по НРД 2018 стартираха официално

Днес Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Българският лекарски съюз (БЛС) и Българският зъболекарски съюз (БЗС) публично дадоха старт на договарянията за подписване на националните рамкови контракти за медицински и за дентални действия за 2018 година

Това оповестиха от пресцентъра на Здравната каса.

Постигнато е съглашение по метода, периодите и графика за водене на договарянията. Съгласуван е съставът на договарящите екипи от страна на НЗОК и на съсловните организации на лекарите и на лекарите по дентална медицина.

Създадена е организация, паралелно с хода на договарянията, да се работи по правене на планове за Наредба за главния пакет, Наредба за профилактичните прегледи и за диспансеризацията, както и за медицинските стандарти.

Постигнато бе единодушие и във връзка с финансовите параметри за работа в интервала от 1. януари – 1. април 2018 година (до влизане в деяние на новите НРД) при изискванията и реда на деяние на НРД 2017 за медицинските и за денталните действия.

Преговорите не престават интензивно през идващите дни.

Надзорният съвет на Националната здравноосигурителна каса на свое съвещание от 19.12.2017 година даде мандат на управлението на институцията за водене на договаряния с БЛС за НРД 2018 за медицинските действия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР