Днес нашият гост-автор Страхил Иванов от ни предлага синтезирана

...
Днес нашият гост-автор Страхил Иванов от  ни предлага синтезирана
Коментари Харесай

Омега 3 и важното им значение за организма

Днес нашият гост-автор Страхил Иванов от " " ни предлага синтезирана и  потребна информация за това какво са и къде се намират по този начин важните омега 3 мастни киселини. 

Когато става дума за хранителни добавки, има една избрана, която не трябва да пропускаш – мастни киселини. Те са от голяма изгода за здравето на тялото и мозъка ти. В реалност, доста малко хранителни субстанции са изследвани по този начин добре, както есенциалните мастни киселини.

С какво са полезни омега 3?

Тези мастни киселини се намират основно в мазната рибата и са значима част от клетъчните мембрани, като въздействат удобно върху функционалността на клетъчните рецептори. Помагат при тревога и меланхолия. Дневната целесъобразна доза е сред 1000 и 3000 мг, само че в някои случаи може да бъде и по-висока.

При бременност омега 3 подсигурява в допълнение вярното развиване на плода. По-късно в живота пък понижава риска от деменция и болест на Алцхаймер, както и риска от сърдечни болести – тъй като намалява кръвното налягане, усилва положителния холестерол, предотвратява появяването на съсиреци и артериална плака. Омега 3 усъвършенства здравето на ставите и защищава от рак. Общо взето – има всестранно развити гении.:)

Риба, богата на омега 3

Вероятно си виждал измежду питателните добавки да се промотира главно масло от сьомга или херинга, или така наречен с общо наименование – рибено масло. То е добър вид за елементарно набиране на омега 3. Но при положение, че искаш да получиш омега 3 от прясна риба, ето цялостния лист: аншоа, лефер, херинга, скумрия, дива сьомга, сардини, есетра, езерна пъстърва и риба звук.

Храни, богати на омега-3

Въпреки че рибата е главен източник на тези мастни киселини, има и растителни заместители, които са идеални за хората, избягващи животинските артикули.

    Има още..
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР