Днес над Северозападна България, преди обяд - и в Горнотракийската

...
Днес над Северозападна България, преди обяд - и в Горнотракийската
Коментари Харесай

Мъгливо и облачно време днес

Днес над Северозападна България, преди обяд - и в Горнотракийската равнина ще се задържи най-вече облачно и тук-там ще се образуват мъгли. Над останалата част от страната ще доминира слънчево време. Ще духа сдържан, северно от планините и в Източна България - краткотрайно мощен, вятър от юг-югозапад.

Максималните температури ще са най-вече сред 13° и 18°, по-ниски ще остават в западната част от Дунавската низина, в София - към 17°.

По Черноморието облачността ще се раздира, след обяд - до най-вече слънчево. Ще духа сдържан югозападен вятър. Максималните температури ще са сред 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

В планините ще доминира слънчево време. Ще духа мощен и плевел югозападен вятър. Ще се затопли и оптималната температура на 1200 метра ще е към 11°, на 2000 метра - към 7°.

През нощта против събота от северозапад облачността ще се вплътни и ще стартират превалявания от дъжд. В събота ще е към момента много топло за средата на декември с минимални температури в по-голямата част от страната сред 5° и 10° и оптимални - сред 13° и 18°. Преди обяд тук-там в северозападната половина от страната, а след обяд и през нощта против неделя - в Южна и Източна България, ще има превалявания от дъжд. Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква леден въздух. 

В неделя температурите ще са без значителен дневен ход, оптималните - най-вече сред 6° и 11°. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, преди обяд към момента в югоизточните региони - със слаби превалявания. Вятърът ще е до сдържан, в Дунавската низина - краткотрайно мощен от северозапад, по-късно денем ще се ориентира от североизток. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР