Днес над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност,

...
Днес над по-голямата част от страната ще има разкъсана облачност,
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 2 октомври

Днес над по-голямата част от страната ще има раздрана облачност, в обособени региони - намаляваща до слънчево. Минимални температури - сред 3 и 8°, малко по-високи - по морския бряг и в крайните югозападни региони. В утринните часове на доста места ще има ниска облачност или мъгла, а денем над източните и югозападните региони облачността ще се задържи забележителна и на обособени места там ще превали слаб дъжд. Ще духа слаб, по морския бряг сдържан вятър от изток-североизток. Максимални температури сред 16° и 21°.
Това заяви за Агенция „ Фокус “ Христо Христов, дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).
Над Черноморието ще има забележителна облачност и на отдели места ще превали слаб дъжд. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 17-18°. Температурата на морската вода е 18-19°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Над планините ще има най-вече забележителна облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10°, на 2000 метра - към 5°.
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от междинното за октомври. През деня ще се задържи съвсем без смяна.
Във вторник и в източните региони вятърът ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Сутринта тук-там в низините ще има условия за мъгли или инверсионна облачност, денем ще е най-вече слънчево. Минималните температури ще са най-вече сред 3° и 8°, по Черноморието до 12°, а дневните ще се покачат с 2-3 градуса. В сряда от северозапад ще проникне малко по-студен въздух. Облачността ще се усили, на обособени места, основно в северозападните региони и планините, ще превали. В четвъртък ще духа до сдържан северозападен вятър; ще има променлива облачност, тук-там намаляваща до слънчево време.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР