Днес на учредителна сесия на Общински съвет – Разград новоизбраният

...
Днес на учредителна сесия на Общински съвет – Разград новоизбраният
Коментари Харесай

Новоизбраният кмет на Разград Денчо Бояджиев положи клетва

Днес на учредителна сесия на Общински съвет – Разград новоизбраният кмет на Община Разград, кметовете на обитаеми места и общински съветници от Община Разград поставиха клетва.

Сесията откри регионалният шеф Гюнай Хюсмен, тя стартира с осъществяване на химна на България от Пламена Петрова – ученичка в ПГПЧЕ „ Екзарх Йосиф “.

Председателят на ОИК Ралица Костова връчи на новоизбрания кмет на Община Разград Денчо Бояджиев, на кметовете на кметства и общинските съветници удостоверенията и им пожела сполучлив мандат.

Бившият кмет на Разград доктор Валентин Василев съобщи алегорично ключа на новоизбрания кмет Денчо Бояджиев, който откакто го одобри, пожела на добър път на всички в залата. Първото съвещание на Общински съвет бе водено от най-възрастния консултант – Стоян Димитров от Българска социалистическа партия.



Вижте какви са окончателните резултати от балотажа

В дневния ред влизаше избор на ръководител на Общински съвет – Разград и избор на комисия за подготовка на план за устав за работа на Общинския съвет за новия мандат. Две оферти бяха отправени за ръководител – едното бе за Стоян Димитров, който незабавно се отдръпна от днешното председателство, което пое идващият по възраст – Пейчо Георгиев от „ Демократична България “. Второто предложение за ръководител на Общински съвет - Разград бе за Левент Апти от Движение за права и свободи.

След извършено скрито гласоподаване със 17 гласа бе определен новият ръководител на Общински съвет - Стоян Димитров Ненчев. Той сподели, че това, което зависи от него, с цел да работи пълноценно Общинския съвет, ще бъде направено. Съветниците избраха и комисия, която да работи по план за устав за работа на Общинския съвет.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР