Днес на извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни

...
Днес на извънредно заседание Министерският съвет прие пакета от данъчни
Коментари Харесай

Кабинетът прие промени в данъците

Днес на изключително съвещание Министерският съвет одобри пакета от данъчни закони, които да бъдат да бъдат изпратени към Народното събрание още този четвъртък, тъй че да могат да бъдат прегледани в Комисията по бюджет и финанси. Това заяви министърът на финансите Асен Василев на брифинг в Министерския съвет.
 

Той напомни, че данъчните закони бяха оповестени за публично разискване още в края на септември.

Редица текстове от пакета с промени в данъчните закони остават противоречиви. Може би най доста мнения провокира Данък добавена стойност ставката за ресторантьорите тя е 9% до края на годината, като пониженият индиректен данък бе въведен поради шока от Covid рестриктивните мерки. Министерството на финансите е на мнение, че ставката би трябвало да се върне на 20%, само че е готово да отстъпи за запазването и в понижен тип.
 
Друга противоречива мярка беше смяната в облагането на гражданските контракти, както и въвеждането на опция за възобновяване на част от събран след докладване към Национална агенция за приходите налог, който не е постъпил в хазната поради нарушаване.

Ще се приравни ли гражданският контракт на трудовия

При полемиките в границите на тристранния съвет, отрасловият министър Асен Василев съобщи, че ще бъде въведен предел на същественост. Патентът за гъбари и билкари също провокира много мнения.
 
 istock istock
Приемането на данъчните закони е основно за приходната страна на бюджета. Все още предложенията за финансовата рамка за следващата година не са показани публично, само че към този момент е ясно, че се чака средногодишната инфлация следващата година да е под 5 на 100 и дефицитът на начислена основа да бъде 3% от брутния вътрешен артикул.

За повече финансови вести и други потребни препоръки, по отношение на персоналните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, с цел да не пропуснете нищо забавно от Pariteni.bgПо тематаПредлагат нарастване на осигуровките по цивилен контракти
Източник: БНР
данъчни закони Министерски съвет .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } КоментариВход-->
Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие. Коментирайте на кирилица!
-->   ×Достъп за логнати консуматори За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР