Днес, на 1 февруари, честваме Деня на признателност и почит

...
Днес, на 1 февруари, честваме Деня на признателност и почит
Коментари Харесай

Цветанов: 1 февруари е една от най-черните дати в българската история

Днес, на 1 февруари, честваме Деня на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим. Това стана допустимо откакто през 2011 година държавното управление на Бойко Борисов взе решение на 1 февруари да се уважава паметта на жертвите на Народния съд. Това написа ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов на страницата си във Facebook.

"Датата не е определена инцидентно, защото в нощта на 1 против 2 февруари 1945 година е изпълнена смъртната присъда, издадена от Първи състав на Народния съд, против регентите Принц Кирил Преславски Сакскобургготски, Богдан Филов – министър-председател и ген. Никола Михов., както и против 67 депутати, министри, генерали и полковници. Според отчет на Държавна сигурност, за девет месеца в страната са изселени 28 131 души и хиляди са убити без съд и присъда.
1 февруари е една от най-черните дати в българската история, която свързваме само с свирепост, само че и на която още веднъж би трябвало да си напомним, че демокрацията е най-ценното нещо за нешето общество и по тази причина би трябвало да я пазим! ", написа Цветанов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР