Днес мислено се пренасяме на терасата на някое парижко кафене

...
Днес мислено се пренасяме на терасата на някое парижко кафене
Коментари Харесай

5 неща, които французойките винаги носят

Днес въображаемо се пренасяме на терасата на някое парижко кафене и продължаваме да търсим формулата на този неосезаем, енигматичен френски изискан.

Лек грим 

Французойките са известни с безупречната си, за която се грижат усърдно. А в случай че въпреки всичко се появи някое малко несъвършенство, не го крият с тежък грим. Предпочитат да акцентират чертите си, вместо да ги трансформират и по тази причина постоянно носят единствено серпантина, руж и червило, което единствено леко потупват по устните си, едвам им предадат лек цвят за по-свеж тип.
               
на Окт 18, 2019 в 7:40 PDT

 

Класиките

За да са постоянно в крайник с трендовете, само че без да поставят (видимо) усърдие, французойките залагат на кройки, които в никакъв случай не излизат от мода., мрачен блейзър, класическо палто – значимото е да са точно направени и да стоят съвършено. Или пък да бъдат мъжки и съвършено oversized.
               
на Дек 13, 2019 в 8:58 PST

 

Естествени коси

Може да са постоянно изискан, само че не стилизират косата си (или най-малко по този начин изглежда). Носят с горделивост естествената й текстура, като просто я оставят за изсъхне и прибавят единствено текстуриращ спрей за свършек.
               
на Окт 14, 2019 в 8:59 PDT

 

Нещо ново, нещо остаряло, нещо назаем

Vintage-ът e неизменима част от формулата за френски изискан. Парижанката Камий Йолен споделя, че за нея vintage магазините са като съкровищницата на Али Баба, не й омръзва да се рови из тях на лов за облекла с история. Любимата си рокля е наследила от майка си и още си спомня какъв брой я е харесвала в нея като дете.
               
на Юни 16, 2019 в 11:51 PDT

 

Женствени кройки

В сърцето си остава сантиментален. Затова и французойките постоянно намират място за фини материи и женствени кройки в дрешника си. Ако есента ги виждаме най-често по, тишърт и блейзър, през лятото изваждат ефирни рокли вид „ прегърни ме “, нормално с флорални претекстове, и блузи с кормила и буфан ръкави.
               
на Фев 3, 2020 в 10:07 PST

Автор: Татяна-Атанасия Топлийска
 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР