Днес Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и

...
Днес Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и
Коментари Харесай

Комисията за Шенген изслушва вътрешния министър и директора на Гранична полиция

Днес Комисията по въпросите на Европейския съюз, Шенгенското пространство и Еврозоната ще изслуша министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и шефа на основна дирекция „ Гранична полиция “ основен комисар Антон Златанов, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Двамата ще бъдат изслушани по отношение на ограниченията за ръководство на мигрантския поток и битката с незаконния трафик на мигранти.

БГНЕС напомня, че Антон Златанов взе участие в конференцията " Разширяването на Шенген: Ключовата роля на България за сигурността на границите на Европейски Съюз " в Брюксел при започване на седмицата. Там той съобщи, че недоумява двойния стандарт към българските жители. България извършва отговорностите си и опазва границите, само че ветото за Шенген демотивира хората, уточни той.

Границите с Гърция Румъния са натоварени в границите на Европейски Съюз заради вътрешния граничен надзор, който затруднява елементарните хора. Този проблем се вижда най-много през летния сезон и големия поток от туристи. Според началника на Гранична полиция с приемането ни в Европейски Съюз голям запас от вътрешните граници ще бъде ориентиран дейно към външните граници, които са и граници на целия Европейски Съюз.

Златанов напомни, че българо-турската граница е една от най-натоварените в Европа. На 1 ноември министърът на вътрешните работи Калин Стоянов бе на ревизия в граничната зона на България с Турция дружно с Антон Златанов. Те инспектираха ремонтните действия по оградата и граничния път, които бяха развалени при бедствието в региона на Странджа при започване на септември. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР