Днес кметът Пенчо Милков поздрави известния русенски художник и председател

...
Днес кметът Пенчо Милков поздрави известния русенски художник и председател
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков връчи плакет на художника Николай Колев за 60-годишния му юбилей

Днес кметът Пенчо Милков поздрави известния русенски художник и ръководител на локалното сдружение на художниците Николай Колев във връзка 60-годишния му празник.

„ Работата Ви в областта на изобразителното изкуство, с която докосвате хиляди русенци и обогатявате културния живот в града ни, заслужава възторженостти, както и напъните, които полагате за сближение на русенската общественост на художниците “. С тези думи се обърна Пенчо Милков към юбиляра, като означи значимостта на богатата му креативна биография, както и работата му като ръководител на СБХ – Русе. В знак на благодарност за огромния му принос в популяризирането на достиженията на русенските художници кметът удостои Николай Колев с почетен знак - плакет на Община Русе.

Николай Колев е роден през 1963 година в Русе. Получава своето приблизително обучение в Художествената гимназия в Казанлък, след което продължава образованието си във Великотърновския университет „ Св. св. Кирил и Методий “, където приключва компетентност „ графика “ в класа на именития български художник Никола Хаджитанев. През 1988 година стартира работа като учител в русенското учебно заведение „ Христо Смирненски “, а година по-късно основава профилирана паралелка по изобразително изкуство в учебно заведение Възраждане. Автор е на повече от 50 изложения в Русе и страната. Негови картини се намират в частни сбирки в Европа, Съединени американски щати, Австралия и Латинска Америка.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР