Днес искам да ви покажа едно цветно и слънчево място

...
Днес искам да ви покажа едно цветно и слънчево място
Коментари Харесай

Crazy Diamond: Къде е това място?

Днес желая да ви покажа едно цветно и слънчево място в центъра на София, което отвори порти при започване на този месец. Нарича се Crazy Diamond, с великолепно меню е и с разкошна градина.

Започвам с имената на двете девойки, поради които това място се появява на настоящата градска карта: Пламена Генчева и Магдалена Малеева. Преминавам към чудния интериор. Заведението се обитава в стара къща на два етажа, пространството е разграничено на няколко обособени къта, чувството е за домакински уют, въодушевен от минимализма. Цветя има навсякъде, но първото, което ще ви грабне, са цветовете на фасадата - те просто греят! На втория етаж има и балконче с дребна кръгла масичка - съвършено за влюбени двойки.

Менюто е сезонно, употребяват се фермерски артикули. Доматите да вземем за пример имат усет на домати, тъй като са от дребен локален производител. Пъстървата е от рибарника на манастир в Кюстендилско. Млечните артикули са от " Хармоника ".



Ето на какво се спряхме ние: салата " Crazy Diamond " (зелена салата, айсберг, рукола, два типа чушки, краставици, чери домати, сушени боровинки и кашу, овкусени със сладко-кисел дресинг), салата с домати, краставици, чушки, червен лук и натрошено домашно мариновано краве сирене с чътни от сушени домати и свеж босилек, домакински пилешки пастет с манатарки и прясна мащерка (поднесени с изгорял хляб), сотирана киноа с темпе, червени чушки, свеж лук и орехи, подправена с микс от червен пипер, къри и кориандър. Всичко беше повече от ужасно, а за киноата дори поисках рецептата.:)

Сред останалите оферти в менюто ще откриете разнообразни типове тапаси и ястия в композиция със зеленчуци и апетитни дресинги. Десертите са разнообразни всеки ден, по тази причина попитайте. Виното е от България, Франция, Италия и Испания. Предлаганите типове и марки крафт бира пък ще бъдат оценени по достолепие от който би трябвало.

Макар и да беше ранен следобяд, си разреших коктейл:  " Crazy Diamond ". Не обичам доста аромата на анасон, само че комбинацията ме заинтригува: абсент, краставица, магданоз, лайм и мурсалски чай. Останах прелестно сюрпризирана от лекотата и свежестта на напитката. Хубавото е, че всеки от коктейлите се предлага в разнообразни количества, т.е. можете да си поръчате 140 мл просто с цел да опитате, както направих аз.

А градината! По този индикатор Crazy Diamond се подрежда измежду топ местата в София. Две круши, вишна, люляци, кестен, орех... Мисля, че мога да прекарам часове там. За да слея следобеда с вечерта, когато осветлението прави всичко тук още по-красиво.

И най-после, в случай че се питате за какво точно Crazy Diamond, аргументите са три. Защото Пламена обича Pink Floyd; защото името на предходното заведение тук е било  " Бижу " - т.е. с цел да има въпреки всичко някаква приемственост; и защото диамантът е най-устойчивият материал.

Crazy Diamond се намира на ул. " Оборище " 9А, против Докторската градина.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР