Днес имахме една много ползотворна среща на върха ЕС-Западни Балкани.

...
Днес имахме една много ползотворна среща на върха ЕС-Западни Балкани.
Коментари Харесай

Туск към Борисов: Проблемите на глава от населението в Западните Балкани са много повече

Днес имахме една доста ползотворна среща на върха ЕС-Западни Балкани. Това съобщи на брифинг след края на срещата на високо ниво в София ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск. Той благодари на българското председсателство за положителната организация.

“ЕС е най-надеждният сътрудник на Западните Балкани и през днешния ден препотвърдихме тяхната вероятност за участие в съюза”, уточни Туск.

“Западните Балкани са интегрална част от Европа и тяхното място в е нашата общественост. Няма “план Б” за Западните Балкани”, добави той.

Броят на популацията и Брутният вътрешен продукт на страните от Западните Балкани не са проблем. Проблемите в този район, на глава от популацията, обаче са доста по-големи в сравнение с във Франция и Германия, сподели още Доналд Туск в отговор на позицията, изказана от премиера Бойко Борисов. “Ако Западните Балкани въплъщават една страна тя ще има 96 милиарда евро БВП – колкото Словакия, само че с население по-малко от Румъния – 17,7 млн. души. обръщам се към западните медии – това ли плаши Европейски Съюз?”, попита преди този момент Борисов.

Постигнахме обединен метод по договарянията за търговията със Съединени американски щати, което ще укрепи позицията на Европейската комисия, сподели още ръководителят на Европейския съвет.

“ЕС ще се придържа към контракта за нуклеарната стратегия на Иран до момента в който иранците се придържат към него”, добави ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Ще позволим на ЕЦБ да посредничи при покупко-продажбите на европейските компании в Иран. Ек ще продължи да сътрудничи с Техеран, уточни той.

По отношение на Съединени американски щати – ние желаеме безкрайно изключение от предлаганите мита. Ако ги получим, сме подготвени да стартираме търговски договаряния с трансатлантическите ни сътрудници. Готови сме, дружно със Съединени американски щати, в случай че те пожелаят, да обсъждаме промяна на Световната комерсиална организация. Ако тези изключения са безусловни ще преговаряме. Това е въпрос на достолепие и самообладание, сподели Юнкер.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР