Днес и утре започват ремонти по ключови пътни участъци край

...
Днес и утре започват ремонти по ключови пътни участъци край
Коментари Харесай

Затварят тръбата за София на тунел Витиня

Днес и на следващия ден стартират поправки по основни пътни сектори край София и на автомагистрала "Хемус ". Това излиза наяве от известия на Пътната организация.

Ще се ремонтира секторът от Автомагистрала „ Тракия “ до Северната скоростна дъга.

От 26 септември ще започва поетапен ремонт на сектора от път I-1 (Е-79) София - Перник, през Владая.

Ремонтът ще стартира от правата сред „ Черния кос “ и контролно-пропусквателен пункт „ Владая “. Ще се работи и в двете платна в посока София. Движението ще се пренасочи в двете посоки в платната за Перник.

За облекчение на трафика по време на строителните действия, безвредното и безконфликтно пътешестване, Агенция „ Пътна инфраструктура “ предлага на водачите да употребяват автомагистрала „ Люлин “ и третокласния път Голямо Бучино - Мало Бучино - Суходол.

Ремонтните работи се подхващат за повишение сигурността на придвижване през зимните месеци. От пътноподдържащите сдружения ще се изисква да работят с цялостна готовност, с цел да може плануваните действия да завършат в оптимално къс период. Шофьорите ще бъдат уведомявани навреме за всеки стадий от осъществяваните строителни работи и краткотрайната организация на придвижване, се споделя в известието.

От 25 септември стартира ремонтът на тръбата за София на тунел „ Витиня “ на автомагистрала „ Хемус “ и на оборудването преди тунела. Движението на леките коли и на транспортните средства до 10 т ще бъде трансферирано в двете посоки в обновената тръба за Варна, която бе пусната на 20 септември.

Целта е ремонтните действия на „ Витиня “ да завършат до края на ноември и през зимата по Автомагистрала „ Хемус “ да се пътува без ограничавания от строителни действия.

Тежкотоварните МПС над 10 т ще продължат да минават по наложителния обходен маршрут по път I-1 Ботевград - София.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР