Днес и утре заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър

...
Днес и утре заместник министър-председателят по правосъдната реформа и министър
Коментари Харесай

Захариева потвърди загрижеността за случая с Навални. ЕС следи ситуацията в Беларус

Днес и на следващия ден заместител министър-председателят по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на взе участие в неофициалното съвещание „ Гимних “ на министрите на външните работи на Европейски Съюз в Берлин.

Първите дипломати на Европейски Съюз разискаха с външния министър на Израел Габи Ашкенази вероятностите пред Близкоизточния кротичък развой. Външните министри на Европейски Съюз приветстваха постигнатата договореност за нормализация на връзките сред Израел и Обединените арабски емирства и я дефинираха като основна стъпка за реализиране на мир и непоклатимост в целия район. Потвърдена бе готовността на Европейски Съюз да работи за обновяване на договарянията сред израелската и палестинската страна за реализиране на обективен и резистентен мир и взаимно задоволително решение на основата на две страни.

Министрите разискаха обстановката в Беларус, като подчертаха нуждата от неотложно освобождение на арестуваните и гарантиране на правото на жителите на кротичък митинг. Европейски Съюз прави повсеместен обзор на връзките на Съюза с Беларус. Обсъдени бяха съответни оферти за налагане на целеви наказания по отношение на виновните за насилието и изборните фалшификации.

Във връзка със сондажните дейности на Турция в Източното Средиземноморие и възходящото напрежение в района, министрите подчертаха, че Турция би трябвало да работи в дух на добросъседство и да зачита суверенните права на Кипър и Гърция в сходство с интернационалното право. Необходима е въздържаност от всички страни и продължение на дипломатическите старания за намиране на взаимно задоволително решение посредством договаряния. При липса на прогрес в ангажирането в разговор от страна на Турция, Европейският съюз може да създаде спомагателни ограничаващи ограничения.

Министрите потвърдиха валидността на признатите през 2016 година правила за развиването на връзките с Русия.

Подчертано бе, че осъществяването на Минските договорености остава основно изискване за основна смяна на връзките. Изразена бе дълбока угриженост от предварителните резултати от проучванията на Алексей Навални в болничното заведение „ Шарите “ в Берлин, които демонстрират следи от отравяне на съветския опозиционен водач. Руските управляващи би трябвало да проведат неотложно, без значение и обективно следствие.

Министерство на външните работи

"Изразихме угриженост от предварителните резултати от проучванията на Алексей Навални в болничното заведение „ Шарите “ в Берлин, които демонстрират следи от отравяне на съветския опозиционен водач. Руските управляващи би трябвало да проведат неотложно, без значение и обективно следствие. Изпълнението на Минските съглашения остава изискване за основна смяна в връзките ЕС-Русия ", разяснява външният ни министър.

МВнР
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР