Днес град Бяла, Варненско отбелязва своя празник. Населеното място получава

...
Днес град Бяла, Варненско отбелязва своя празник. Населеното място получава
Коментари Харесай

Днес Бяла празнува, а утре раздава спипендиите за отличен успех

Днес град Бяла, Варненско отбелязва своя празник. Населеното място получава статут на град с Указ № 2907 от 5 септември 1984 г.

Във връзка с обичайното честване на Празника на гр. Бяла със заповед на кмета общинската администрация през днешния ден ще работи с понижено работно време - от 8.00 часа до 14.00 часа.

Утре - на 6 септември 2023 година ще бъдат връчени стипендиите по общинските стратегии " Децата на Бяла " и " Успешни студенти ". Вълнуващ и значим миг за младите гении, възпитаници и студенти от град Бяла.

Този година броят на стипендиантите е рекордно висок - общо 43 стипендии ще бъдат връчени в границите на двете стратегии, научи Varna24.bg от черноморската община.

Общинската стратегия " Децата на Бяла " награждава възпитаници от V до XII клас, които са постигнали отличен триумф през втория период на образователната 2022-2023 година. В тази категория се включват деца с отличен триумф от 6,00, като тяхната мотивация и старания са отдадени за постигането на високи оценки. 13 възпитаници от разнообразни класове на ОУ " Отец Паисий ", които ще бъдат наградени със стипендия от 150 лв..

По същата стратегия, още 23 възпитаници, с триумф отличен над 5,50, също ще бъдат наградени за своите достижения. Тяхната непримиримост и неизменност, забележими посредством постигнатите високи оценки и превъзходни резултати.

Една премия ще бъде връчена и на Елица Тонкова, ученичка от 9 клас при Национално учебно заведение по изкуствата " Добри Христов “ град Варна за самостоятелно присъединяване и призови места в разнообразни състезания по изобразително изкуство и достижения отвън образователната среда.

Програмата " Успешни студенти " от своя страна, отличава младежите, които не престават своето обучение във висши образователни заведения и не престават да реализират отлични резултати. Студентите с триумф отличен 6,00 ще получат стипендия от 400 лв., до момента в който тези с триумф над 5,50 ще бъдат възнаградени с 200 лв..

Церемонията по връчване на общинските стипендиите не е единствено специфичен миг за награждаване на тези младежи за техните старания и достижения, само че и опция да се вдъхновят от триумфите на другите и да продължат да се стремят към по-високи върхове. Именно това бе и главната цел на тези две стратегии, да насърчават и въодушевяват учениците и студентите да реализират по-високи резултати.

Тези стратегии акцентират значимостта на образованието и стимулират младежите да не престават да работят старателно за реализиране на своите цели.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР