Днес гледам хората на Лаура Кьовеши от Европейската прокуратура са

...
Днес гледам хората на Лаура Кьовеши от Европейската прокуратура са
Коментари Харесай

Скоро Кьовеши ще шета и в двора на здравното министерство. Заради хеликоптерите

" Днес виждам хората на Лаура Кьовеши от Европейската прокуратура са се разшетали из София, като вършат обиски поради допустима корупция и корист със средства на Европейски Съюз. Както са я подкарали в Министерство на здравеопазването (МЗ) ми се коства, че скоро Кьовеши ще шета и в техния двор, тъй като със същите европейски средства ще бъдат закупени и тези шест хеликоптера. "

Това написа във фейсбук профила си Георги Гвоздейков, някогашен шеф на закритото към този момент сдружение, което трябваше да ръководи здравната помощ по въздух - " Хели Мед Сървиз " -  кандидат за народен представител от обединяването " Продължаваме промяната-Демократична България ", втори в листата в Сливен. 

Гвоздейков засяга инспекциите на Европейската прокуратура за ремонта на жълтите павета, като предвижда, че това ще се случи и с търга на служебното държавно управление за здравната помощ, изброявайки хронологията на избора на доставчика - този, подал най-високата оферта.

" Вчера на тържествена гала в министерство на опазването на здравето е подписан договорът за доставката на шестте нови хеликоптера за незабавна здравна помощ по въздух. Адмирации! Браво!

Днес виждам хората на Лаура Кьовеши от Европейската прокуратура са се разшетали из София, като вършат обиски поради допустима корупция и корист със средства на Европейски Съюз.

Както са я подкарали в Министерство на здравеопазването ми се коства, че скоро Кьовеши ще шета и в техния двор, тъй като със същите европейски средства ще бъдат закупени и тези шест хеликоптера.

Не, не зложелателствам, в противен случай направих всичко допустимо да спомагам и поставих неимоверни старания да бъде построена системата HEMS в България по транспарантен и ефикасен метод. Без подозрения за корупция и покупко-продажби на мрачно.

Да, в този момент подозренията стават все по-големи, тъй като методът, по който се случва тази договорка е непрогледен, прикриват се събития, които попречват конкуренцията и още веднъж се основават предпоставки за корупция! ", написа Гвоздейков.

И изброява:

" Ето и обстоятелствата, които разкриват цялата картина на задкулисие:
Министерство на здравеопазването афишира социална поръчка за закупуване на шест хеликоптера за HEMS с всичко належащо, обвързвано с въвеждането им в употреба с прогнозната стойност за публичната поръчка 102 589 827,80 лева без Данък добавена стойност, като цената за един брой е 16 501 642,71 лева без Данък добавена стойност.Заложен е аршин за премахване за всеки участник, който показа предложение, което надвишава общата планирана стойност или посочените оптимални планирани стойности на един брой хеликоптер. По време на интервала за приемане на оферти (оферти) от реализатори, на 16.09.2022 година Министерство на здравеопазването получават писмо от Airbus Helicopters, а на 29.09.2022 година от Bell Textron INC, които показват мнения, че част от поставените условия вършат осъществяването на поръчката невероятно за избраната планирана стойност (цена) и това попречва подаване на оферти от тяхна страна. От писмото на Airbus Helicopters излиза наяве, че са подготвени да показват предложение, в случай че бъдат ревизирани условията според цените на пазара.Накрая оферта подава единствено един участник Leonardo S.p.A. за 123 363 956 лв., като обаче общата планирана стойност е надвишена с близо 21 милиона лв. или 3,5 милиона допълнително за всеки хеликоптер, което незабавно следва да е причина за премахване на участника от процедурата според разпоредбите на Министерство на здравеопазването.
Или другояче казано:

Министерство на здравеопазването ПРЕНЕБРЕГВА настояванията на другите евентуални участници, НЕ приключва процедурата и НЕ започва поправена такава, както и НЕ отстранява единственият участник, подал оферта със повишена цена, а прави процедура по непосредствено договаряне ТОЧНО и САМО с него.

Ако това не е тъмна договорка, кое е?

До по кое време би трябвало да ви поносим?

Едни и същи хора в страната, да ни вършат на простаци всички! "



КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР