Днес гигантът Apple Inc., американска мултинационална корпорация за производство и

...
Днес гигантът Apple Inc., американска мултинационална корпорация за производство и
Коментари Харесай

Гигантът Apple става на 45

Днес колосът Apple Inc., американска мултинационална корпорация за произвеждане и продажба на потребителска електроника, компютърен програмен продукт и лични компютри, навършва 45 години.

Най-известните артикули на компанията са персоналните компютри Macintosh, операционната система macOS, портативните мултимедийни плеъри iPod, мултимедийният браузър iTunes, уеб браузърът Safari, мобилната операционна система iOS.

Компанията ръководи 511 магазина в 25 страни.

Apple е втората компания с най-голяма пазарна капитализация в света след Microsoft - над 1 трилион (1000 млрд.) щатски $.

Компанията е учредена на 1 април 1976 година в Купертино, Калифорния, в Силициевата котловина.

Според легендата една от най-мощните компании в света се пръква в покрит с вехтории гараж с помощта на новаторското мислене на трима гениални другари - двамата Стивовци Джобс и Возняк и Роналд Уейн.

Според Стив Джобс името на компанията е определено, тъй като той самият е израснал във плантация с ябълкови насаждения и също така е последовател на веганството.

Първото лого изобразява Исак Нютон под ябълково дърво, само че съвсем незабавно е сменено от нахапаната ябълка - първо изпъстрена с цветовете на дъгата, а по-късно едноцветна. Ябълката е алюзия и за плода на познанието от Стария завет.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР