Днес Германия гласува. Според последните екзитполове социалдемократите водят макар и

...
Днес Германия гласува. Според последните екзитполове социалдемократите водят макар и
Коментари Харесай

Вотът в Германия: Социалдемократите имат лека преднина пред консерваторите

Днес Германия гласоподава. Според последните екзитполове социалдемократите водят въпреки и с по-малко от 2%, само че все пак имат лек превес. Затова в централата им към този момент честват, а техният претендент за канцлер Олаф Шолц сподели, че германците са се произнесли и той би трябвало да бъде идващият канцлер на Германия и правоприемник на Меркел.

Ог друга страна в централата на партията на Ангела Меркел настроението не е чак толкоз приповдигнато, тъй като консерваторите означават най-слабия си триумф от основаването на партията до момента, само че все пак техният претендент Армин Лашет също разгласи предпочитание да оглави идващото федерално държавно управление.

Трети в тези избори ще бъдат сигурно Зелените.

Ето и реакциите:

" Вотът за нашия закостенял съюз е избор против федерално държавно управление, водено от левицата. Ето за какво ще създадем всичко по силите си, с цел да образуваме федерално държавно управление, отпред с Консервативния съюз. Трябва да е коалиция, която резервира страната единна. Канцлерът ще е този, който съумява да съчетава контрасти и да създаде добра стратегия за идващите четири години. Готов съм за тази задача ", съобщи претендентът на Съюза (ХДС/ХСС) Армин Лашет .



" Ще бъде дълга изборна нощ, само че сигурно доста жители са избрали нас, тъй като желаят промяна на държавното управление и тъй като желаят идващият канцлер да се споделя Олаф Шолц. Ние сме прагматична партия и желаеме да работим за по-добро бъдеще за Германия. Показахме,че имаме нужното за ръководството на страната - единение, което се поддържа от всички ", сподели претендент -канцлерът на социалдемократите Олаф Шолц .



" Искахме повече. Не успяхме да го реализираме частично поради неточности при започване на акцията. Грешки, които направих аз. Този път не беше задоволително, само че партията има задача за бъдещето. Започваме тази задача в този момент, нощта е едвам първоначално си. Тази страна се нуждае от държавно управление с грижа за климата. Това е резултатът от тези избори ", разяснява кандидат-канцлерът на Зелените Аналена Берброк .

СНИМКИ: БГНЕС

Въпреки опасенията изборната интензивност се обрисува да бъде много висока - повече от 75%. Новото на тези избори е, че най-малко една трета от гласоподавателите дадоха своя глас по пощата. Това направи и самата Ангела Меркел.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР