Днес Фондация ХАЛО и Община Хасково обявяват началото на второто

...
Днес Фондация ХАЛО и Община Хасково обявяват началото на второто
Коментари Харесай

Започва второто издание на Програмата за граждански бюджети

Днес Фондация ХАЛО и Община Хасково афишират началото на второто издание на Програмата за цивилен бюджети.

Жителите на всички обитаеми места в общината могат да оферират хрумвания за цивилен начинания през особено основаната Платформа за цивилен бюджети –.

След големия триумф на първото издание на програмата, което обхващаше единствено три села в Община Хасково – Войводово, Малево и Стамболийски, тази година жителите на всички села и на град Хасково могат да оферират хрумвания за цивилен начинания. Няма ограничавания какви да бъдат тези хрумвания – единствените условия са те да усъвършенстват средата или изискванията на живот на всички или част от жителите на едно съответно обитаемо място от община Хасково и да плануват ангажирането на локалната общественост или част от нея, в това число и посредством полагането на непринуден труд.

Бюджетът на Програмата тази година е повишен на 12 000 лева, като разноските за една гражданска самодейност би трябвало да са в размер до 3000 лева Срокът за подаване на хрумвания от жителите е до 28.02.2023 година. След това събраните оферти ще бъдат прегледани от мултидисциплинарна комисия от специалисти в разнообразни области, които ще извършат инспекция на законосъобразността и допустимостта на препоръчаните хрумвания и ще ги остойностят.

В интервала 10 май – 10 юни 2023 година посредством онлайн гласоподаване жителите ще изберат кои от препоръчаните начинания да се осъществят. А до края на 2023 година концепциите, събрали най-голяма поддръжка, ще бъдат осъществени.

Повече информация за програмата за цивилен бюджети можете да откриете на.

Програмата за цивилен бюджети се извършва в границите на план „ Граждански бюджети “. Той се финансира по Оперативна стратегия „ Добро ръководство “ с контракт за безплатна финансова помощ с рег. BG05SFOP001-2.025-0076-С01/10.08.2022 година на обща стойност 46 965,59 лева, от които 39 920,75 лева от Европейския обществен фонд и 7044, 84 лева национално финансиране. Проектът се извършва от Фондация ХАЛО в партньорство с Община Хасково. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР