Днес е Световният ден на театъра. По традиция на този

...
Днес е Световният ден на театъра. По традиция на този
Коментари Харесай

За втора поредна година в Световния ден на театъра салоните са празни


Днес е Световният ден на театъра. По традиция на този ден се връчват годишните награди на Съюза на артистите „ Икар “, само че преди обяд ще бъдат оповестени единствено номинациите, а церемонията е планувана за 11 май.

Престижните оценки в региона на театралните изкуства се присъждат от 1974 година, само че за втора поредна година те няма да бъдат на 27 март поради пандемията.

Татяна Лолова ще получи посмъртно премията „ Икар “ за изцяло творчество, заяви ръководителят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, представен от БНР.

" Наградата е решение, което сме взели още в края на месец февруари, Управителният съвет. Проблемът е, че ще бъде посмъртно за Татяна. "

Номинираните за „ Икар “ ще станат ясни по време на онлайн събитие през днешния ден, а Мариус Донкин, шеф на Народния спектакъл, който ще е хазаин на церемонията през май, записа привет към артистите и публиката на фона на празната постройка: " Убедени сме, раздялата ни с публиката е единствено един антракт, след който сцената ще грейне още по-красива и по-примамлива ", акцентира Донкин.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР