Днес е последният ден за каране на ски на Витоша.

...
Днес е последният ден за каране на ски на Витоша.
Коментари Харесай

Последен ден за каране на ски на Витоша

Днес е последният ден за каране на ски на Витоша. На планината до София ще работи единствено Пътека Меча поляна. Там ще се организира събитие, наречено Витоша Spring Sessions 2022 - ще има музика със занимания и  награди за посетителите. След токов удар през вчерашния ден сутринта лифтът Витошко лале 1 е с техническа щета и няма да работи, оповестяват от Витоша ски.

Силните ветрове, поради които се постановяваше постоянно прекъсване на оборудванията, бяха измежду главните проблеми за скизоната на Витоша през тази зима, където слагат край за този сезон.

На Мальовица към момента има доста сняг и пистите и оборудванията работят в почивните дни. Дали там ще се карат ски за великденските празници?

" За великденските празници ще пуснем прессъобщение в формалния уебсайт и във фейсбук дали ще бъдат отворени оборудванията ", съобщи Мартин Ицов от фирмата-концесионер.

Около 50 скиори дневно минават в почивните дни в ски-зона Мальовица. Оттам припомнят, че лавинната заплаха в планините остава висока.

" Призовавам скиорите да карат единствено на обезопасените места и да бъдат с водачи, в случай че вървят отвън пистите ".

От Национален институт по метеорология и хидрология предизвестяват, че за през днешния ден е разгласен жълт код в цялата страна за превалявания от дъжд. Вятърът ще се усилва и поради захлаждането дъждовете ще минават в сняг.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР