Днес е Международният ден в памет на загиналите при трудови

...
Днес е Международният ден в памет на загиналите при трудови
Коментари Харесай

Отбелязваме Международния ден в памет на загиналите при трудови злополуки

Днес е Международният ден в памет на починалите при трудови злополуки и професионални заболявания служащи. 28-и април е и Световен ден за здравословен и безвреден труд. Тази година честването е под надпис " Да реализираме нулева смъртност на работното място до 2030-а година ". 

По данни на Националния застрахователен институт през първото тримесечие на тази година са станали 600 трудови злополуки и са починали 10 служащия. През предходната година трудовите злополуки са 2 392, а смъртните случаи са 68, сподели националният секретар по сигурност и здраве при работа на КНСБ Огнян Атанасов:

" През 2021 година виждаме в съпоставяне след няколко години едно доста понижение на съдбовните случаи на трудови злополуки. С 21 са случаите по малко спрямо 2020 година, което е доказателство за усъвършенстван надзор и съблюдаване на трудовото законодателство, само че макар тази наклонност, в действителност България остава с референции с най висока смъртност при трудова акцидент. 

Последните данни на Евростат сочат, че България се подрежда на второ място след Франция по този отрицателен неприятен индикатор ". КНСБ ще връчи годишните награди " Прометея " на работодателите, които са постигнали положителни резултати за обезпечаване на здравословни и безвредни условия на труд. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР