Днес, докато небрежно разлиствах едно женско списание със слепени от

...
Днес, докато небрежно разлиствах едно женско списание със слепени от
Коментари Харесай

Запитали 10 човека и Google защо човек не трябва да се жени…

Днес, до момента в който повърхностно разлиствах едно женско списание със слепени от слюнка и шоколад страници в чакалнята на зъболекаря, попаднах на любопитен откъс от сърцевед номер едно на планетата Паулу Куельо – един изтъкнат създател, пред който богоговеят манекенките (по презумпция), дебелите девойки с към момента непрекършена фантазия, че ще намерят същинската обич и един мой прочут, Анто (само че той престана да се интересува от него, откогато разбра, че в действителност Паулу Куельо не е футболист на Реал Мадрид).

Откъсът, който прочетох, беше от романа му “Изневяра” и ме накара да се закълна пред себе си и фотографията на Миролюба Бенатова от заглавната страница, че сега, в който почна и аз като Паулу да пиша от името на 31-годишната Линда, висока метър и седемдесет и пет, 68 кг, с най-страхотните облекла в дрешника, предизвикваща злоба у дамите и предпочитание у мъжете и все пак нещастна в съвършения си брак, ще сложа завършек на своя живот.

И ще го сложа… като се омъжа.

 г Thinkstock

Е, несъмнено, не че пред вратата ми се е наредила опашка от кандидат-младоженци като в приказката за Цар Дроздобрад, но по този начин е думата.

Мисълта ми е, че толкоз доста страхотии са се изписали за брака и неговите задушаващи прочувствени окови (боже, не обичате ли клишетата!), а не щеш ли в този момент и самият Куельо храбро протяга ръка към тази тематика, та по какъв начин ли бих могла аз, в никакъв случай неомъжвалата си, непознала мъжки пестник и мириса на немит чорап, да се изкажа умело по въпроса!?

И въпреки всичко взех решение, като една същинска Елена Йончева, да се впусна храбро в димната завеса на брачната война, с цел да стигна до истината.

 г Thinkstock

А точно: Кое е можело да предотварти тази война? И да не се стига до жертвите в нея?

За задачата се допитах до 10 индивида и интернет.

Ето техните отговори:
 Бурканът с мед, от който кожата ти се нуждае Edna предлага Бурканът с мед, от който кожата ти се нуждае
Ангел (32, Барселона, неомъжен, гей): Ако си омъжен, е по-сложно да се изнверява. А и втората причина е, че като се разкрие изневярата, след това би трябвало да се развеждаш, което пък е доста комплицирано. То аз преди време пристигнах в Испания с желание да се оженим с гаджето ми, тъй като тука нали хомосексуалните бракове са позволени, но до момента в който си оформим документите, това-онова, и той взе че ми изневери с трима едновременно на един новогодишен ваучър. А аз – единствено с един! Та тогава си споделих, че не можем хем да сме женени, хем да продължаваме да спим с други хора, което си е огромен кеф по принцип, и се отказахме.

 г Thinkstock

Анастасия (35, омъжена, с едно дете, американофилка): Ами недей се дами, кой те кара! А който към този момент се е оженил, това е ситуацията. И в случай че искаш да знаеш, в Америка не се женят единствено тия, дето могат да си разрешат сами да изплащат ипотеката на къщата.

Росен (45, женен, с 2 дъщери, почитател на италианския футбол): Защото требва постоянно да се събираме у Васе, с цел да гледаме мача. (с престорено женски глас с обвинителна нотка) „ Само ми пушите тука и псувате пред децата! “ Писна ми, егати!

Калина (29, неомъжена, живее на квартира дружно с гей-приятел): Съобразяваш се с по-малко хора като нямаш брачен партньор или брачна половинка. Не че в този момент аз не би трябвало да се преценявам със Стас…и неговата най-нова фикс идея да се разхожда единствено по гащи на Aussiebum с джобче за топките из жилището!

 г Thinkstock

Силвио Канаферов (32, неженен, в неуверена връзка с Венера): Винаги можеш да си вдигнеш шапката и да заминеш където си искаш. А в този момент какво… Вика ми Венера оня ден: „ Ми не знам, благо, дали желая да се впусна в сериозна любовна връзка с теб и да не дам на никой различен повече да прави турска чекия, с опрощение, сред гърдите ми, тъй като къде отивам аз, в случай че на следващия ден ти предложат оная работа в Германия?... “ Така де. А и аз нямам желание цялостен живот да нося у дома на децата ни да си играят с пилешки трътки.

Сузи (21, студентка в Нов български университет, мечтае да спи „ с някой мноо крепък футболист “ и да си татуира „ нещо мноо крепко “): Не е гот да си женен, щото … понеже… чакай малко! Като ми сподели, че ще ме питаш тоя въпрос, си бех написала отговора на айфона, но са не мога да го намеря къде тъкмо. Айде след това ще ти го пратя на вайбъра, че в този момент малко бързам, душка.

 г Thinkstock

Георги (37, Пловдив, неженен, бизнесмен): За да не се репродуцира, майна! Репродукцията води до заличаване първо на родителя и след това на човечеството като цяло…от пренаселване и дебилизъм. Нито има кой да изхрани толкоз народ, нито да го образова.

Калоян (7, явно неженен): Не знам.

Елена (13, сестра на Калоян, неомъжена, въпреки че й се желае да се омъжи за Джъстин Бийбър или в краен случай за Васил от техния клас): Защото баба все врънка на дядо ми: „ Ох, писна ми 45 години да те виждам! “ и това малко ме тормози мен персонално. Макар че в случай че се омъжа за Джъстин, няма да ми писне да го виждам, даже и когато стане на 75 години, тъй като постоянно ще е толкоз хубав!

Станислав-Стенли (24, неженен, почитател на метъл музиката): Бракът е интрига, дребосъче. Също като теорията за климатичните промени, убийството на Кенеди, кацането на Луната и фактът, че всички известни персони са марионетки на своите държавни управления.

 г Thinkstock

Интернет (глобална система от взаимосвързани компютърни мрежи, която употребява общоприетия пакет от протоколи TCP/IP, обслужвайки милиарди консуматори по целия свят):

1. Можеш да се фокусираш върху кариерaта си

2. Можеш да правиш каквото си искаш, когато си искаш

3. Можеш да си позволиш полово разнообразие без последици и възприятие за виновност

4. Можеш да натрупаш благосъстояние (??)

5. Можеш да се радваш на мира

6. Можеш в никакъв случай да не се разделяш с обичаните си играчки, единствено тъй като половинката ти упорства да ги изхвърлиш

 г Thinkstock

Попитах и кастрираната си 12-годишна котка какво мисли по въпроса за обвързването с брак, а тя единствено ядосано измяука: “Всички котараци са тъпаци с мустаци!”

Автор: Мая Вуковска

Припомнете си още: Сексът и селото
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР