Днес дневните стойности ще останат почти без промяна и на

...
Днес дневните стойности ще останат почти без промяна и на
Коментари Харесай

И днес като вчера: Малко слънце, малко облаци, но без дъжд

Днес дневните стойности ще останат съвсем без смяна и на повече места ще са сред 20-25°С, като най-високи ще са над Югозападна България и Дунавската низина – до 25-26°С. Доста по-ниски ще са те по Черноморието – до 19-20°С.

През деня времето още веднъж ще е с раздрана, най-вече междинна и висока облачност, само че без превалявания. Ще духа слаб, а в Дунавската низина и Източна България до сдържан вятър от североизток.

Времето в планините ще е с раздрана, най-вече междинна и висока облачност. По-значителна облачност чакаме след обяд над масивите от Западна България, като там е вероятни да превали слаб дъжд. Ще духа слаб до сдържан изток-югоизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 14°, на 2000 метра - към 5°.

Времето по Черноморието - денят ще стартира с раздрана, най-вече междинна и висока облачност. Температурите последователно ще се намалят и ще са сред 19-20°С.

Прогноза за ФПЧ - В утринните часове равнищата на фини прахови частици в атмосферата ще бъдат повишени. Концентрацията на нездравословни газове ще е сред 60-90µg/m3 при средноденонощна норма 50 µg/m3.

Времето в София - След среднощ облачността ще се раздра и ще е най-вече междинна и висока. Следобед облачността още веднъж ще се усили, само че превалявания не се чакат. Очакваните минимални температури в столицата ще да между7°С- 8°С, а оптималните ще доближат до 23°С.

През идващите 24 часа времето в по-голямата част от Балканския полуостров ще попадат в източната външна страна на слаб средиземноморски циклон, ситуиран над Италия и Йонийско море. Повече облаци чакаме над западната и южна половина на Балканите, където ще превали и прегърми. Значителни превалявания чакаме в Северна Румъния. Над останалата част от полуострова облачността ще е най-вече междинна и висока и превалявания са малко евентуални. Температурите на Балканите ще се покачват.

Източник: MeteoBalkans.com
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР