Днес Джо Байдън предаде временно пълномощията си на вицепрезидента Камала

...
Днес Джо Байдън предаде временно пълномощията си на вицепрезидента Камала
Коментари Харесай

Байдън беше в болница и даде властта в САЩ на Камала Харис

Днес Джо Байдън съобщи краткотрайно пълномощията си на вицепрезидента Камала Харис, до момента в който бе под анестезия в болница. 

Това беше първият случай от встъпването на Байдън на власт, когато той съобщи пълномощията си на Харис. И също по този начин за първи път в историята жена, въпреки единствено за час и половина, концентрира в ръцете си властта в Съединени американски щати.

Байдън, който днес навършва 79 година, постъпи в медицинския център " Уолтър Рийд " за медицински прегледи, където му бе направена планова колоноскопия. 

" Както и в тази ситуация с президента Джордж Буш през 2002 и 2007 година и съгласно процедурите в конституцията на Съединени американски щати, президентът Байдън ще съобщи властта на вицепрезидента за къс интервал от време, до момента в който се намира под упойка ", разгласи прессекретарят на Белия дом Джен Псаки.

Тя заяви също по този начин, че след излизането на резултатите от проучванията ще разгласява доклад за здравословното положение на Байдън. Докато той бе в болничното заведение, Камала Харис (57 г.) работеше в своя офис в Западното крило на Белия дом.

Наскоро телевизия CNN, базирайки се на свои източници, заяви, че вицепрезидентът се оплаква от ограничение на пълномощията ѝ и, че ѝ се дават съзнателно задания, които не дават отговор на нейната компетентност, което няма да ѝ разреши да се съобщи като кандидат за президентския пост в бъдеще. Белият дом опроверга известията за възходящо напрежение сред Байдън и Харис.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР