Днес държавният глава Румен Радев подписа указ, с който свиква

...
Днес държавният глава Румен Радев подписа указ, с който свиква
Коментари Харесай

Парламентът е готов за новата смяна, откриването - без посланиците на Русия и Беларус

Днес президентът Румен Радев подписа декрет, с който привиква първото съвещание на 49-ото Народно събрание на 12 април (сряда), след извършените предварителни парламентарни избори.

В тези два месеца от разпускането на законодателния орган, в постройката не са правени поправки. Всички зали са главно почистени и подредени . Направена е и профилактика на системата за гласоподаване, описаха от пресцентъра на Народно събрание.

Днес се приготвят поименните карти за гласоподаване, откакто описът с определените депутати беше разгласен от Централната изборна комисия в събота.

Най-възрастният депутат и в 49-ото Народно заседание събрания е Вежди Рашидов (ГЕРБ-СДС). И този път той ще удари звънеца на първото съвещание. Ще бъдат поканени дипломатите, съгласно листата от предходното Народно заседание. Тогава, след среща, партиите взеха решение посланиците на Руската Федерация и Беларус да не бъдат канени на откриването му, поради войната в Украйна.

Веднага, откакто прекрачат прага на знаковата постройка с надпис " Съединението прави силата ", националните избраници ще получат директория, готова от администрацията на Народното събрание . В нея те ще намерят Конституцията на Република България, устав за активността на Народното събрание, клетвения лист, управление за употреба на пултовете за гласоподаване, информация за администрацията на Народното събрание с телефони. В комплекта има също брошура с разказани непрекъснатите делегации на Народно събрание в интернационалните организации.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР